Vieterinpuisto

Vieterinpuisto on avara vapaa-ajanviettopaikka kaikenikäisille kuntalaisille. Puistossa on mahdollisuus moneen: kuntoiluun, liikuntatuokioihin, pihapeleihin, erilaisten tapahtumien järjestämiseen sekä talvisin hiihtoon ja pulkkailuun.

Puisto sijaitsee Iitin Kausalassa. 1,2 hehtaarin laajuisen puiston alueella on reittejä sekä keskeisellä paikalla sijaitseva tapahtuma- ja toiminta-alue. Puistolla on monia käyttäjiä: kuntoilijat, ikäihmisten palvelukeskus, nuorisotoimi, urheiluseurat ja perhepäivähoitajat. Puisto valmistui vuonna 2009 kuntalaisten käyttöön.  SL706556-001

  • Ravikuningas Vieteristä nimensä saanut puisto on osa Kouvolan seudun Tähtitaajamahanketta. Puiston suunnittelun edetessä vammaisjärjestöt esittivät, että puistosta tehtäisiin erityisesti ikäihmisten ja vammaisten tarpeet huomioiva puisto. Kunnan teknisen johtajan, Veikko Haimilan aloitteesta puistoon päätettiin sijoittaa myös ulkoliikuntalaitteita.
  • Vieterinpuiston pääsuunnitelusta vastasi Tähtitaajamahankkeen suunnittelija FCG Planego Oy ja puiston rakentamisesta Kuusan maansiirto Oy.
  • Puiston rahoituksessa on ollut mukana Iitin kunta ja ulkopuolista rahoitusta se on saanut EU:lta sekä TE-keskukselta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.
 asemapirros-002          
  • Puiston läpi vievät laajat käytäväverkostot, jotka johtavat puiston eri kulmilta keskustaa kohti. 
  • Keskellä sijaitsee nk. tapahtuma-aukio, jossa on katsomo, hiekka-alue erilaisia pelejä varten, levähdyspaikka istuimineen ja pöytineen sekä ulkoliikuntavälineitä.
  • Puisto on avoin ja selkeä kokonaisuus, jossa on huomioitu käyttäjien toimintarajoitteet muun muassa sopivilla kaltevuuksilla, reittien pinnoitteilla ja levähdyspaikkojen riittävyydellä.

SL706543-001 Hiekka-alueella voi pelata petankkia tai mölkkyä.  

yleisilme-001

Puistossa esteettömyys on otettu huomioon niin näkymissä kuin reiteilläkin, joilla apuvälineillä kulkeminen onnistuu vaivatta.

 

yleisilme2-001

Puistossa on selkeät opasteet.

 

 

  • Vieterinpuistossa on kolme saksalaisvalmisteista Saysun ulkoliikuntavälinettä: SP10 kävelylaite, SP06 jälkaprässi, SP04 surffauslaite sekä Kompanin riipuntasilta.
laitteet1-001

laitteet 2-001

Toiminta-alueella on neljä monipuolista ulkoliikuntavälinettä, jotka mahdollistavat useiden lihasryhmien aktivoinnin.
  • Pimeällä puisto on kauttaaltaan valaistu ja talvella puiston pääreitit aurataan.
Kuvat: Minna Malin