Portsakoti

Portsakodin palvelutalon viihtyisällä ja monipuolisella piha-alueella myös lähiseudun iäkkäillä on mahdollisuus asioida ja virkistäytyä. Piha antaa loppusilauksen palvelutalon muulle monimuotoiselle toimintakokonaisuudelle. Uusi julkinen rakennus ympäristöineen on sopeutettu onnistuneesti vanhan ja hienon puutalokorttelialueen laidalle.


Portsakodin palvelutalo sijaitsee Turussa, Portsan kaupunginosassa, kauniissa puutalomiljöössä. Portsakoti tarjoaa hoivaa lähes 120 ikäihmiselle, itsenäisesti asuvista pitkäaikaispotilaisiin ja muistisairaisiin. Palvelutalo valmistui asukkaiden käyttöön keväällä 2006 ja piha-alue kesän 2006 aikana.

 • Osoite: Puutarhakatu 39, 20100 Turku
 • Lisätietoja: Yksikön esimies Maria Vane-Tempest, puh. 02-2625071, 050-5530932

  Portsakodin verkkosivut

SL707007        

 • Rakennuttajana Portsakodin rakennushankkeessa on toiminut Turun kaupunki. Pihan ja palvelutalon suunnittelusta on vastannut arkkitehti Jukka Reunanen Schauman Arkkitehdeista ja pääurakoitsijana on ollut Skanska.
 • Hankkeen päärahoittajana on ollut Turun kaupunki, joka myös vastaa Portsakodin toiminnan pyörittämisestä.

 

 • Pihakokonaisuuden toimivuuden, esteettömyyden ja viihtyisyyden lisäksi suunnitteluun ja toteutukseen toi haastetta uuden rakennuksen saaminen vanhaan puutaloympäristöön sopivaksi.
 Dia1
Rauhalliset oleskelutilat sijoittuvat rakennusten suojaan. 
 • Keskeinen tavoite oli toteuttaa kodinomainen, viihtyisä ja asukkaita aktivoiva palvelukeskus ja piha.

 

 • Pihamaalla on useita erilaisia esteettömästi saavutettavia oleskelualueita istuskeluun, grillailuun ja pelailuun. Vaikka tontti on kooltaan pienehkö, on se suunniteltu monipuoliseksi ja tilavantuntuiseksi.
Dia4
Ulkoalueet mahdollistavat niin sosiaalisen kanssakäymisen kuin rauhallisen yksinolonkin. 

Dia5

 • Pihan kasvillisuus sopii asuinalueen maisemaan, se on monipuolista ja sen tarjoama kauneus on tuotu lähelle asukkaita.
 • Pihan pintamateriaalit ovat vaihtelevia, ne mahdollistavat esteettömän liikkumisen ja kestävät kulutusta.
Dia3
Pihalla on sekä kauniita koristekasveja että hyötykasveja. 
 Dia2
Pintamateriaalit vaihtelevat pihan eri osissa. 

 

 SL706977
 • Portsakodin piha-alue valittiin Turku 2011 pihakilpailun voittajaksi julkisten ja julkisyhteisöjen sarjassa. Erityiskiitosta se sai alueelle tyypillisen viihtyisyyden ja vehreyden ilmentämisestä. Huolellisesti hoidettu Portsakodin piha-alue on hyvä esimerkki siitä, että pienestäkin pihasta on moneen.

 

Kuvat: Minna Malin