Liperin senioripuisto

Liperin Senioripuisto sijaitsee keskeisellä paikalla Konttilanhovin seudulla. Puistoon on helppo tulla, sillä sen lähellä sijaitsee Ikääntyvien neuvontakeskus, useita palvelutaloja, terveyskeskus sekä kehitysvammaisten päivätoimintayksikkö.  

Osoite: Koulutie 3, 83100 Liperi
Lisätietoja:
fysioterapeutti Riitta Turunen, Ikääntyvien neuvontakeskus
puh. 0400 154 275 riitta.a.turunen(a)siunsote.fi

Voimaa vanhuuteen -hankkeen koordinaatioryhmä teki aloitteen ja suunnitelman puiston rakentamiseksi. Sen perusteella tekninen lautakunta kohdensi puistojen ja leikkikenttien kunnostamisen määrärahoista osan Senioripuiston laitehankintoihin ja niiden asennukseen. Puiston rakentamiskustannus oli 15 000€. Puisto valmistui keväällä 2015.  

Pohjapiirros

 

Puistossa on Lappsetin senioreille suunnatut tasapainolaitteet. Keskellä on nurmikenttä sekä katoksellinen huvimaja. Alueella on turvallinen 210 metrin hiekkapohjainen tasainen kevyen liikenteen kävelyreitti, jossa näkyvyys säilyy koko reitin ajan. Reitin varrella on runsaasti penkkejä.  


 

 

Puistossa on järjestetty avoimia tutustumistilaisuuksia, joissa on annettu ohjausta laitteiden käyttöön. Omenapuut ja viinimarjapensaat lisäävät viihtyisyyttä

 
Kuvat: Riitta Linkola